duminică, 3 aprilie 2011

Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes


Am citit ultimele zile "Elevul Dima dintr-a saptea" ca recomandare a unei colege, si pot sa spun ca mi-a placut. Este o carte in special pentru adolescenti, si fiecare dintre noi putem sa ne gasim in paginile cartii: intre cei patru pereti ai clasei, profesori cu porecle care mai de care (Michiduta, Damigeana, Laita, Zecimalu'..), limbaj si gandire tipic adolescentine, primele iubiri, visuri mari si indraznete de viitor, cu care speri sa schimbi lumea, etc.

Pentru cei care nu au citit cartea, o sa incerc sa rezum cat mai pe scurt:
Grigore Dima, un baiat roman, nascut in strainatate, umblat prin toata lumea, vine in patria sa mama, la Craiova, pentru a-si continua studiile la o scoala publica, pana atunci educatia sa fiind facuta in particular. Parintii sai il dau in gazda la italianca Dona Bianca, unde mai stateau si alti viitori colegi de-ai lui. Acolo o intalneste pe Lotte, fata gazdei, insa nu intr-o imprejurare placuta (Dima intra peste ea in timp ce se dezbraca), si, certurile dintre cei doi devin din ce in ce mai patimase, transformandu-se in dragoste.
In timpul unei asa-zise lupte intre el si Lotte, Dima sparge rama unui tablou din camera, si gaseste acolo ascunsa o scrisoare, unde scrie despre o comoara ascunsa de pe o insula nelocuita din Pacific. Planuieste astfel, impreuna cu alti 1000 de elevi din scoala, o mare expeditie pe Pacific, peste 4 ani, si infiinteaza Asociatia Romana pentru Expeditia Transoceanica (A.R.P.E.T.), o organizatie care ajunge in scurt timp foarte populara si respectata.
Cu toate ca asociatia este din ce in ce mai optimista si sigura pe sine ca va ajunge departe, intervin, ca de obicei, probleme, iar viitorul arpetistilor nu mai e asa de sigur...

Ca sa aflati mai multe va recomand sa cititi cartea :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu