vineri, 8 aprilie 2011

Doamna McGinty a murit - Agatha Christie

Trimitand-o pe mama la biblioteca zilele trecute ca sa'mi caute o carte, m-a anuntat ca nu avea cartea respectiva, si mi-a luat in schimb romanul "Doamna McGinty..." al Agathei Christie, iar aici, celebrul detectiv Poirot isi face din nou meseria cu mult tact.

Doamna McGinty traieste intr-un mic orasel al Angliei, si lucreaza ca ingrijitoare in diverse gospodarii. Pe 22 noiembrie, ea este lovita mortal in ceafa, iar James Bentley, chiriasul sau, un om ursuz si nepasator, este cel impotriva caruia se indreapta toate probele. Dupa cateva luni bune insa, comisarul care se ocupa de caz are un 'feeling' ca ceva nu este in regula: Bentley nu prea e genul de criminal...Astfel, acesta se gandeste sa apeleze la vestitul Hercule Poirot, pentru ca el sa rezolve problema, salvandu-l pe condamnat de la spanzuratoare.
Poirot ajunge in oraselul cu pricina, si incepe sa studieze oamenii pe rand. Capata rand pe rand indicii, si descopera secrete ale oamenilor de pe acolo. Numai ca trebuie sa afle cine detine secretul care a ucis-o pe doamna McGinty...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu