duminică, 18 septembrie 2011

Crăciunul păsării-cardinal - Fannie Flagg

(a doua carte din Colecţia de Romane vol. 8 - Reader's Digest)

Crăciunul păsării-cardinal mi s-a părut cea mai plictisitoare carte pe care am citit-o vreodată, şi asta pentru că nu există pic de acţiune.
Ca să întelegeţi mai bine ce vreau să spun, o să vă povestesc esenţialul. Oswald Campbell are o afecţiune la plămâni, iar pentru a supravieţui, trebuie să plece din trepidantul, răcorosul Chicago în care locuieşte singur, fără prieteni, fără familie. Doctorul îi dă ca sugestie orăşelul Lost River, din Alabama, iar Oswald se mută acolo, în lipsă de alte opţiuni. Orăşelul este unul mic, uitat de lume, în care oamenii sunt prea prietenoşi unii cu alţii, şi unde singura adevărată ocupaţie este pescuitul. Mai apare în peisaj şi o pasăre-cardinal, care este găsită rănită şi adăpostită de proprietarul singurului magazin din Lost River, şi devine astfel atracţia oraşului.
Rândurile de mai sus cuprind în mare parte prima jumătate a cărţii, care nu are mai mult de 150 de pagini. Cu greu mă abţin să nu vă spun şi sfârşitul, dar mă gândesc că, poate-poate, o să vrea vreun amator s-o citească, şi atunci nu vreau să stric "surpriza" :)).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu