luni, 28 martie 2011

Cine esti tu, Alex? - Cristina Dulce


Astazi mi-am facut de lucru cu o carte aparuta in '94, si anume "Cine esti tu, Alex?", scrisa de Cristina Dulce. Este genul de carte pe care n-o gasesti oriunde, fiind publicata de Editura Ministerului de Interne. De asemenea, am cautat pe net si autoarea, si cartea, insa fara rezultate. Depinde deci de noroc daca o gasesti sau nu. Asteptarile mi-au fost intrecute, cartea fiind una antrenanta, de dragoste imbinata cu urmariri si cazuri de crima, care m-a tinut in suspans. Este impartita in capitole mici, si astfel, cu greu am putut sa ma opresc.

Romanul ii prezinta la inceput pe Alexandra Brates si Razvan Simionescu, doi calatori dintr-un tren, care fac cunostinta. Ea-profesoara de literatura, el-antrenor de judo. Niciunul dintre ei nu stie ca, de fapt, ei sunt colegi de sectie la Politia Constanta. Alexandra este cunoscuta drept "printesa" care da peste cap orice barbat: "Dar tu, Alexandra, nu poti trece usor pe langa un barbat sau chiar si pe langa o femeie. Cand apari pe strada, fac pariu ca din zece barbati, noua intorc capul, iar al zecelea, ori e orb, ori...homosexual!", iar Razvan, "mereu seducator fara pereche". Actiunea incepe atunci cand colonelul Coman Laurentiu ii insarcineaza pe amandoi, in paralel, sa se ocupe de moartea omului de stiinta Paul Orha. Alexandra reuseste, prin sarmul ei caracteristic, sa se infiltreze in reteaua criminala, in timp ce Razvan urmareste reteaua de la distanta.
Mare ii este insa dezamagirea lui Razvan cand descopera ca 'profesoara' pe care o intalnise in tren nu este alta decat o "infractoare", si, in ciuda sentimentelor puternice de dragoste pe care le nutreste pentru ea, isi propune sa o prinda. La randul ei, Alexandra il place mult pe Razvan, insa nu poate sa-i dezvaluie adevarul, deoarece munca ei sub acoperire se poate ruina in orice moment...

Va recomand cu caldura cartea, pe care sper sa o gasiti, intr-un fel sau altul:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu